2013. szeptember 8., vasárnap

Első lépések (harcászat)



Védők gyengeség a játék elején:

Csupán pár szót róla: a játék elején legtöbben lándzsásokat vesznek, hisz nagy teherkapacitása van, és a leggyorsabb gyalogos. A bárdosok pedig aprítják őket, mindemellett a lándzsásokkal víve jobban tudod őket osztani. Ellenben a kardos lassú, kicsi teherkapacitása is kisebb, az íjász (ha aktív a világodban) túl drága a játék elején. Tehát lándzsásból 50 untig elég, bárdosból viszont 200 is kevés, folyamatosan támadd, daráld le az ellenfelet és vedd el a nyersanyagát! Ajánlott hogy kb. 2-300 legyen belőle, mikorra megjelenik az első könnyűlovasod.


Szellemidézés:

Az alcím nem mást takar mint a bevédésen alapuló sereg-leölést: bevédesz egy falut, más megtámadja és meghal: te meg röhögsz. Néha jó móka:)
 Íme néhány nagyon fontos instrukció, melyet egy átlagjátékos simán elkövet, ami elvi hiba:
- a barbár/elhagyatott falukba SOHA nincs éjszakai bónusz. Hiába véded be, a támadás nappali lesz
- inkább kis pontszámú játékosokat vádj be. Mindenki őket támadja, de az éjszakai bónusz aktív, és a morál mértéke hatalmas (akár 4x-es) erőt is ad neked még fal nélkül is.

Védők és támadók aránya a játék elején:

Mint régebben írtam védőket nem éri meg venni. Igaz ez későbbi játékmenetre is: az 1. és talán még a 2. foglalt falud is legyen támadó (persze ez is helyzettől függhet). Támadj minél több játékost, hogy minél távolabb kerüljenek tőled: így a bejövő támadások miatt a felügyeleti időközöd is bővül, és mások számára is értelmetlen lesz támadni. Azért jó ha gondolsz a jövőre is: hagy meg 1-1 nagyon gyorsan fejlődő falut (mintha félnél tőle), ők rendszerint sereg nélkül vannak, vagy csordultig védővel, de megéri őket mindenképp leverni és foglalni. (LET-je pedig 0, vagy nagyon pici). Később aztán 3. 4. elfoglalt falu nagyon erősen el kell kezdeni a védőre hajtani: nem csak téged, de társaidat is érhet egy nagyobb támadás, tudj védekezni!

cncDAni2 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése